THE PEOPLE SIDE OF BUSINESS
STRUCTOGRAM® Bulgaria

Знание

Знание

За нас

Главният офис на Structogram България се намира в гр. Добрич.


STRUCTOGRAM®България

бул. „Русия“, № 2 Е

гр. Добрич, 9300


Tel. +359 882 866 042‬

mail@structogram.bg

Facebook: Structogram Training Bulgaria

Павел Павлов

Главен Structogram обучител, Управител

Мрежа от STRUCTOGRAM® партньори

Биоструктурният анализ чрез системата за обучение STRUCTOGRAM® се е развил и се използва по целия свят като един от водещите обучителни методи.

STRUCTOGRAM® центрове работят в 22 страни. Обучителните материали са преведени на 18 езика. Над 1.25 милиона участници са посетили до този момент обученията на над 1 000 лицензирани STRUCTOGRAM® треньори.

Системата за обучение STRUCTOGRAM® се прилага успешно, без значение от бранша и големината на компанията, в обучения на тема продажби, консултиране, лидерство.

STRUCTOGRAM® Bulgaria

www.structogram.bg

mail@structogram.bg

тел.: +359 58 601 785; +359 888 428 512

STRUCTOGRAM® Australia

Pty Ltd

Lower Ground

71 Walker Street

North Sydney NSW 2060

STRUCTOGRAM® Austria

Ursula Autengruber

Autengruber Consulting

Wiener Stra.e 5

AT-2340 Mödling

STRUCTOGRAM® Baltic

Gatis Ulinskis

Dorus LLC

Zemitāna iela 2b

LV-1012 Rïga

STRUCTOGRAM® Bulgaria

Pavel Pavlov

Avangard Personal

Consulting OOD

2 - E, Russia Blvd.

BGR-9300 Dobrich

STRUCTOGRAM® Czech Republic

Milan Zajíček

PMA HR Consulting, s.r.o.

Křiž.kova 180/28

CZ-186 00 Praha 8

STRUCTOGRAM® France

Daniel Lamour

Centre Structogram

22, Rue Jean-Philippe Rameau

FR-21850 St Apollinaire

STRUCTOGRAM® Germany

Ralf China

Structogram Deutschland

GmbH & Co.KG

Teichstrasse 24

DE-34130 Kassel

STRUCTOGRAM® Hungary

Peter Bodó

Dr. Bodó Training és

Tanacsado Kft.

Puskin u. 14-16. I.em.12

HU-1088 Budapest

STRUCTOGRAM® Italy

Guido Di Martino

Raffaele Di Martino

I.A.B.I. s.r.l.

Via Crivellin 7

IT-37010 Affi (VR)

STRUCTOGRAM® Mexico

Jorge Andere

Training and Consulting

Andere SC

Popocatépetl 14-1005

Col. Hipódromo Condesa

C.P. 06100 México CDMX

STRUCTOGRAM® Netherlands

ITGA bv Instituut voor toegepaste gedragsanalyse

Olmenlaan 4

NL-3833 AV Leusden

STRUCTOGRAM® Poland

Anna Urbańska

Centrum Edukacyjno

Consultingowe Concret

ul. Mieszka I 7D

PL-86-300 Grudziadz

STRUCTOGRAM® Russia

Zifa Dimitrieva

Management. Innovation.

Marketing

Ugreshskaya Street, 2,

Corpus 82

RU-115088 Moscow

STRUCTOGRAM® Serbia

Borisav Milošević

LIFE unlimited

Milutina Milankovica 94/42

RS-11070 Beograd

STRUCTOGRAM® Spain

Juan Ramiro

QNR, Consultoría

Calle Cea Bermúdez, 14A - 4ª planta, Despacho 5

ES-28003 Madrid

STRUCTOGRAM® South Africa

Izabela Ramauthar

654 Camels Foot Drive,

Carlswald North Estate

Midrand, 1684

South Africa

STRUCTOGRAM® Switzerland

Sara Stocker

IBSA Institut für Biostruktur-Analyse AG

Morgartenstrasse 2

CH-6003 Luzern


STRUCTOGRAM® United Kingdom

STRUCTOGRAM International

London

STRUCTOGRAM® USA

Andrei G. Jablokow LLC.

121 Summer Ridge Drive

USA-Lansdale, PA 19446

:

Методът

Успех с хората – Човешката страна на бизнеса

Основните личностни характеристики на хората зависят от индивидуалния начин на работа на техния мозък.

Известният американски изследовател на човешкия мозък проф. д-р Пол Д. МакЛийн доказва, че човешкият мозък се състои от три части, всяка от които изпълнява различни функции (функционална структура на мозъка). Тези три така различни части на мозъка обаче трябва да работят съвместно и да се разбират помежду си в „триединния мозък“ (Triune Brain). При това всяка част си спазва все пак своите си, напълно специфични „правила на играта“.

Човешкото поведение се определя от съвместното действие на мозъчния ствол (мозъкът на инстинктите и чувствата), импулсивно – емоционалния междинен мозък и разсъдливо – рационалния главен мозък.

Всеки човек има различно, генетично обусловено съотношение на взаимодействие между трите части на мозъка. Това съотношение при възрастните е постоянно. То е това, което определя нашата индивидуална биоструктура.


Антропологът Ролф В. Ширм, в партньорство с МакЛийн, идентифицира и дефинира в биоструктурния анализ типични личностни характеристики и начини на поведение, които са еднозначно свързани с трите мозъка. Той нарича тази система биоструктурен анализ. По време на нашите тренинги се дават отговори на набор от въпроси за определяне на индивидуалната сила на въздействие на трите части на мозъка. След това резултатите се онагледяват с помощта на Structogram. Използва се следното цветово кодиране: ЗЕЛЕНО за мозъчния ствол, ЧЕРВЕНО за междинния мозък (лимбична система) и СИНЬО за главния мозък. Индивидуалното ниво на активност на трите части на мозъка се определя от специфични невротрансмитери (тевротрансмитер-хомеостаза).

Биоструктурният анализ прави разлика между генетично обусловени, непроменящи се структури на личността, и такива, които се определят от заобикалящата ни среда и могат да се променят с течение на времето. Така се определя кое личностно качество или черта на характера може лесно и трайно да се промени и кое – не.

Structogram не представя просто една типология. На база на конструкцията на биоструктурния анализ се получават 7'558'272 варианта за избор, които на Structogram диска се представят посредством 412 различни възможности. По този начин Structogram представлява индивидуалното взаимодействие на трите части на мозъка в силно диференцирана градация.

Тази книга не съдържа Structogram диск! Биоструктурните анализи се предлагат само на семинари от лицензирани обучители.

Подробна информация за научната основа на биоструктурния анализ може да се намери в тази книга:


Юрген Шоемен:

Еволюция на личността – Основите на биоструктурния анализ,

2-ро, преработено и разширено издание,

164 страници, Цена € 24,50 (плюс разходите за доставка)

ISBN978-3-9522594-2-X


Няма патентована рецепта за успех, защото всяко човешко същество е уникално!


История

40 годиниStructogram

Тренинг система STRUCTOGRAM®(Биоструктурен анализ) е разработена въз основа на изследванията на човешкия мозък и е категорично потвърдена от актуални резултати в областта на неврологията, молекулярната биология и поведенческата генетика.  

Американският изследовател на човешкия мозък проф. д-р Пол МакЛийн, директор на Институт “Brain Evolution and Behavior” при “National Institute of Mental Health” в Мериленд, САЩ, анализира през 70-те и 80-те години еволюционно-биологичните основи и механизми на действие („функционални структури”) на мозъка. Така той открива, че нашият мозък по пътя на своето развитие е съхранил най - съществените белези от различните епохи на еволюцията. МакЛийн въвежда термина “Triune Brain” („триединен мозък”). Неговото откритие допринася значително за разбирането на взаимовръзките между структурата на мозъка и човешкия характер и поведение. 


Консултативният антрополог Ролф В. Ширм (Мюнхен) на база на многобройните емпирични изследвания е разработил модел на човешката личност. Своето диференциране, съотв. прецизиране като структурен модел и солидна научна обосновка, това познание получава, основавайки се върху концепцията за „триединния мозък” на МакЛийн, с когото Ширм за първи път се среща през 70-те години. Така се появява Биоструктурният анализ със STRUCTOGRAM®.  

Д-р Виктор Батайлард, един от основателите на Швейцарския институт за бизнес администрация и някогашен собственик на издателство в Цюрих, се запознава с Ширм през 80-те години. Съвместно с Ширм, д-р Батайлард основава IBSA-Институт за биоструктурен анализ в Цюрих, като международен франчайз-разпространител на Биоструктурния анализ. След смъртта на д-р Батайлард, Петер Щутц от Швейцария поема ръководството на института, чието седалище днес е в гр. Люцерн.

След смъртта на Ролф В. Ширм, Юрген Шоемен, ръководител на STRUCTOGRAM® – Център Германия, Шпайер/Франкфурт и научен съветник на IBSA, в съвместна работа с екип от специалисти в различни научни области, убедително потвърждават изследванията на Ширм и разширяват научната обосновка на Биоструктурния анализ. За основа са служили новите познания от областта на неврологичните науки, молекулярната биология и поведенческата генетика. Авторският екип: Кристиан Райст, Юрген Шоемен и Петер Щутц, след дългогодишна работа, разработва Тренинг система STRUCTOGRAM® за мениджмънт & продажби. На база на основните STRUCTOGRAM® (Самоопознаване) и TRIOGRAM® (Опознаване на хората), семинарът „Ключ към клиента” прави възможно приложението на Биоструктурния анализ в областта на продажбите и консултирането.